Turmål

Ausvika 107 besøk 15 poeng
Ausvika er en fin utflukt for hele familen. Her er det store muligheter for grilling, bading (for de tøffe) og strandaktiviteter. For å komme deg dit kjører du riksvei 834 mot Kjærringøy og tar av på parkeringsplassen mot Ausvika. Herfra går du strake veien ut mot havet. Forfra kan du også ta et til punkt; Geitnakken.
Bestemorenga 107 besøk 10 poeng
Bestemorenga er en flott arena som kan brukes til så mangt. Alle finner aktiviteter de kan gjøre her, både på sommertid og vintertid. Det er ofte konkurranser på ski her, som vår skigruppe arrangerer. Ta deg en tur for å spille frisbee på sommeren eller ta med hele familien for å ake på vinteren (om det er snø så klart). Kjør opp opp Soløyvannsveien og parker ved Bestemorstua. Denne lille turen passer for både store og små.
Blombakkfjellet 80 poeng
Blombakkfjellet er en fin tur, og er 553 moh. For å komme deg hit kjører du riksvei 80 mot Tverlandet og tar av mot Hopen. Herfra kjører du inn mot Vatnvatnet og parkerer på parkeringsplassen ved Heggmoen.
Bodøsjøen 439 besøk 20 poeng
Et populært utfartsområde for Bodøs befolkning. Her er fine områder for å gå seg en tur, lune kroker å ta med en matkurv til, åpne sletter for lek og spill og en fantastisk utsikt mot fjell og hav.
Bodøsjøen friluftsmuseum befinner seg også på området. På museumsområdet er det 14 hus fra forskjellige steder i Salten. I naustene i Bodøsjøen ligger store deler av Nordlandsmuseets båtsamling. Den siste autentiske nordlandsjekta «Anna Karoline» er satt på land i Bodøsjøen.
Bratten aktivitetspark 150 besøk 10 poeng
Bratten aktivitetspark er en flott tur. Her kan du enten ta med deg litt niste og nyte utsikten, eller spille frisbeegolf. På denne plassen kan du gjøre det meste.
Brattenfjellet 10 besøk 30 poeng
På fjellet over Bratten har man god utsikt mot Landegode. For å komme deg hit kjører du riksvei 834. Vi anbefaler parkering i Kvalvika nede ved naustene. Ta hensyn til beboere i området.
Breivikholmen 148 besøk 20 poeng
Når det er fjære kan man komme seg ut til Breivikholmen. Pass på at det ikke flør igjen mens du oppholder deg ute på holmen.
Bremnes Fort 184 besøk 20 poeng
Bremnes fort var et tysk og senere norsk kystfort i Bodø kommune i Nordland, og var en av brikkene i den tyske Atlanterhavsvollen under andre verdenskrig. Fortet ble bygget av krigsfanger og ble anlagt fra høsten 1940 til det ble rapportert stridsklart Oktober 1940. Bremnes fort lå under «Artilleriegruppe 510 Bodø» som i løpet av krigen besto av ni kystfort. Dette var både hær og marinebatterier. Bremnes var et marinebatteri og hadde tysk benevnelse «MAB 5./510 Brömsneset».
Børvatnet 1 besøk 30 poeng
Denne posten ligger på en sti langs Børvatnet. Parkering ved Vasshauet der man kommer til med bil.
Børvatnet ved Olavika 1 besøk 40 poeng
Denne posten ligger ved en sti langs Børvatnet, nærmere bestemt ved Olavika. Parkering ved Vasshauet.
Elveparken 238 besøk 15 poeng
Stien langs Bodøelva byr på vakre partier i trygge omgivelser både for syklister og gående, med og uten barnevogn. Skal du parkere bil, kan dette gjøres i Maskinisten.
Erlingbu 13 besøk 70 poeng
En klassiker i Bodømarka er fram og tilbake til Erlingbu. Det vanligste er å gå fra parkeringsplassen på Heia ved starten av Soløyvannet. For å komme deg dit tar du av RV80 ved Bertnes og parkerer ved Arlia parkeringsplass.
Finnkonnakken 5 besøk 80 poeng
Finnkonnakken er et utmerket turmål for dags- og kveldsturer, med lett tilgjengelighet og flott utsikt.

Et bra utgangspunkt for turen er parkeringsplassen mellom Nordlivatn og Svartvatn, ca 25 km fra sentrum av Bodø. En god sti starter ved parkeringsplassen. Følg bru over elva mellom de to vannene og gå langs østsiden av Nordlivatn til den idylliske gården, Stordalen. Fra gården svinger stien mot nordøst opp til Dyrlivatn, og videre langs ryggen over Dyrlia og Stordalsfjellet opp til Finnknnakken. Flott utsikt innover Mistfjorden og utover Vestfjorden.
Futelva 139 besøk 10 poeng
Futelva er et fint turområde som passer for alle. Langs stien er det flere anledninger til å sette seg ned for å spise, snakke med turkamerater eller bare trekke litt luft før man går videre. Vil du ikke ta deg en gåtur, men heller tar bilen, er det plass for å parkere like ved.
Geitnakken 81 besøk 40 poeng
Geitnakken er en enkel og fin tur for hele familien. Herfra kan du se mot Kjærringøy. Vær forsiktig om det er vått, noen plasser kan det være litt bratt.
For å komme deg dit kjører du til parkeringsplassen ved Ausvika. Herfra går du inn mot Ausvika, men istedenfor å gå rett fram hele tiden følger du første sti mot høyre.
Geitvågen 97 besøk 20 poeng
Geitvågen er et populært badested, men det er også fine muligheter for grilling og diverse aktiviteter for hele familien. For å komme deg til Geitvågen kjører du riksvei 834 mot Kjærringøy og derfra følger du skilting mot Geitvågen.
Gjælentunet 3 besøk 30 poeng
Gjælentunet er Bodø og Omegns Turistforenings nærmeste tilbud til Bodøs befolkning. Anlegget består av fire hytter, noen uthus, naust og to båter og har landets lavest beliggende turistforeningshytte, Egnarbua, to meter over flomålet.
Kilde: ut.no
Grusvei mellom Maskinisten og Bodin Leir 210 besøk 10 poeng
Enkelt og bynært familepunkt. Omtren halvveis mellom Maskinisten og Bodin Leir.
Heggmotinden 1 besøk 100 poeng
Heggmotinden er en flott tur med god utsikt på toppen, det sier seg selv når toppen er 798 moh. Her kan du se Kjærringøy og Sjunkhatten Nasjonalpark. For å komme deg til Heggmotinden kjører du rv80 mot Tverlandet, men tar av mot Hopen rett etter brua. Følg veien inn til Hopen i ca 7-8 km. Langs veien er det fine parkerningsforhold.
Hopsfjellet 17 besøk 60 poeng
Turen til Hopsfjellet starter ved bueskytterbanen på Engan. Herfra følger du skogsveien over Arlimyra og Nesielva til du møter stien på Støverlinakken. På det siste stykket opp til Ørvassbu følger du malmveien. Fra Ørnvassbu går det sti videre opp mot Hopsfjellet, forbi det som var Øvre kobbergruve, og mot turens høyeste punkt som heter Veten (402 moh).
Kilde: ut.no
Hunstadtoppen 680 besøk 50 poeng
Hundstadtoppen er et kjent turpunkt på mørkved. Det er en fin tur for de fleste. For å komme deg dit kjører du til Hundstad barneskole og følger skilting derfra. God tur!
Jakelikollen 80 besøk 20 poeng
Flott avstikker i Bodømarka. Dette Trimpoenget ligger ikke så langt fra veien opp til Keiservarden, og stiene i dette området er et flott alternativ til grusveien. Vi anbefaler parkeringen i Maskinisten. Flott utsikt til byen!
Junkerfjellet 233 besøk 50 poeng
Junkerfjellet eller Junkeren som det også kalles, har fått navnet sitt etter Preben von Ahnen, junker Preben. Han var en tysk adelsmann som var lensherre for “Nordlandene” og hadde sitt sete på Bodøgård fra 1646. Toppen som ligger 283 moh er et populært turmål. Den inngår som en av toppene på den populære 7-toppsturen og er lett tilgjengelig fra flere utgangspunkt.
Keiservarden 319 besøk 50 poeng
Toppen av fjellet Veten i Bodø kommune i Nordland er kjent som Keiservarden. Fjellet er 366 moh. og er kjent for sin fantastiske utsikt blant annet til Lofotveggen. Keiservarden er oppkalt etter keiser Wilhelm II av Tyskland som besøkte fjelltoppen 16. juli 1889.

Fjellet er et av de mest populære utfartsstedene i kommunen og er også kjent for sine årlige konserter i forbindelse med Nordland Musikkfestuke.

Er vindforholdene gunstige, kan du også oppleve luftig aktivitet fra hangglidere og paragalidere på vest og nordsiden av fjellet.
Kleiva 132 besøk 50 poeng
Dette er en svært bratt og krevende tur, men utsikten gjør opp for turen. For å komme deg hit går du fra tursti like ovenfor Bremnes, herfra er det skiltet. Du kan også gå hit fra Keiservarden, noe som ikke er en like krevende tur.
Kvalhornet 2 besøk 100 poeng
Kvalhornet er en tøff tur med sine 962 moh. For å komme deg dit kjører du riksvei 80 mot Valnesfjorden og tar av etter ca 45 min ved glattkjøringsbane-skiltet. Etter noen hundre meter oppover der skal det være fine forhold til å parkere på. Dette er en krevende, men flott tur.
Kvarven 50 poeng
En fin dagstur i relativt lett terreng. Du går på oppgått sti fram til Kvarvtjønna, med klopper over de våteste områdene. Etterhvert som du stiger i terrenget blir utsikten bedre og bedre. Siste del av turen går over tregrensa og man finner veien mens man går. Når man ankommer varden på toppen, har man en fantastisk utsikt over Kjerringøy, Karlsøyfjorden, Strandå naturværnområde og Strandåtinden. Mot nord/øst ender toppen i et stup ut over Strandåvassbotten. Mot sør kan du se de skarpe klippeformasjonene som er et kjennetegn på kvarven når du ser den fra nord/øst.
Kilde: ut.no
Linken 383 besøk 50 poeng
Fra Linken har du et fantastisk utsyn mot Landegode, Lofoten og Steigen. En midnattstur om sommeren gir et flott utsyn til midnattsola. Fra veien opp har du også et fint utsyn ut over byen. Fra Linken kan du også fortsette på stier videre inn i Bodømarka.
NB! Vis hensyn når det gjelder parkering på dette Trimpoenget hvis du går fra Rønvika.
Litltind 2 besøk 100 poeng
Litltind er en fin ettermiddagstur. Denne toppen er 717 moh. For å komme deg hit kjører du riksvei 834 mot Kjærringøy og parkerer ved Skarvvatnet. Herfra følger du stien mot Langvatnet.

Ta av vestover fra stien og fortsett oppover mot Mjeldevassheia. Her kommer du innpå en sti igjen, fortsett vestover. Her er stigningen mot toppen og sørsiden av toppen veldig bratt, så vær varsomme.
Lurfjellhytta 70 poeng
Lurfjellhytta ligger helt i utkanten av Bodø kommune, "på baksida" av Børvasstindan og er relativt lett tilgjengelig fra alle himmelretninger.
Lurfjellhytta ble bygd til Bodø og Omegns Turistforenings 60-årsjubileum i 1950. Den gang var utfarten i området beskjedent. I dag er situasjonen en helt annen. Bynær beliggenhet, bedre kommunikasjoner og et bedre hytteanlegg har gjort Lurfjellhytta svært populær.
Etter en påkrevet restaurering først på 1980-tallet er den gamle hytta i god stand. Den har to soverom med til sammen ti senger. Sikringshytta fra 1994 har tre soverom med totalt 12 senger. Hund er tillatt på gammelhytta. Uthuset rommer ved og do.
For toppentusiastene står turmulighetene i kø med Lurfjellhytta som utgangspunkt. Blant aktuelle dagsturmål er Børtind, de øvrige selitindan og ikke minst selve Lurfjelltind (1284 moh.). Lurfjelltind er både Bodøs høyeste fjelltopp. Toppen ligger i grensepunktet mellom Beiarn, Skjerstad og Bodø.
For fiskeinteresserte kan det være greit å vite at det går en og annen storørret i Skorrigorrivatnet og Mangevatnet.
Lurfjelltinden 120 poeng
Lurfjelltind er et fjell i Nordland fylke, det er grensefjell mellom Bodø og Beiarn kommuner. Med sine 1284 meter over havet er Lurfjelltind det høyeste fjellet i Bodø kommune. I nærheten ligger også fjellene Børtind og Åselitindene.
Beste utgangspunkt for å bestige toppen er fra turistforeningshytten Lurfjellhytta, og den letteste ruta går fra Svartvassetra.
Lysløypa ved Hestbakken 174 besøk 30 poeng
Går du denne veien fra Maskinisten, har du gått to tredjedeler av veien til Skihytta. Trimpoenget kan også nås hvis du parkerer ved Bestemorenga.
Løp 93 besøk 15 poeng
På Løp har vi lagt inn et punkt litt bortenfor campingplassen. Dette er en fin liten tur, og det tar ca 10 minutter å gå fra hovedstranda. Herfra kan du gå til Ausvika, noe som er en fin tur og du får i tillegg mer poeng. God tur!
Løpsfjellet 48 besøk 50 poeng
Her kan du nyte utsikten både ut mot Børvasstindene i sør og Lofoten på en klarværsdag. Turen anbefales på det sterkeste å gjennomføres på natten på sommeren med midnattssol. Går du fra "bysida" anbefaler vi å velge de mange stiene som er et flott alternativ til grusveien opp til keiservarden.
Låter på Kjerringøy 1 besøk 10 poeng
Dette er et fint familepunkt. Denne plassen ligger på Kjærringøy, så er du på kjøretur ut til denne fine øya, må du få med deg dette punktet.
Middagshaugen 2 besøk 30 poeng
Middagshaugen ligger sør for Kjerringøy sentrum, og er et populært turmål med god utsikt. Parkering og utgangspunkt for turen anbefales fra kirkegården i Mølndalen. Stien er merket opp til toppen, siste del er ganske bratt. Det er også mulig å starte turen ved Kjerringøy Prestegård. Denne toppen er 284 moh.
Mjelle 11 besøk 20 poeng
Mjelle ligger noen få mil nord for Bodø på strekningen til Kjerringøy. Landområdet er særegent og vakkert, omkranset av små karrige fjell og sandstrender. Utsikten ut mot Landegode og lofotveggen er på en godvæårsdag storslagen. Mjelde er med sin rødbrune sand, kanskje den vakreste naturperlen i Bodø. På sommerstid kan man oppleve midnattsola som speiler seg i havet og gir en forståelse av hvordan vise-sangeren Terje Nilsen har udødeliggjort området med sangen om Mjelle.
Mjønesfjellet 50 poeng
Mjønesfjellet ligger et stykke utenfor Bodø. For å komme dit kjører du mot Fauske. Det går an å parkere langs veien på Naurstadhøgda. Det blir brattere opp mot toppen, men utsikten når man kommer opp er fantastisk.
Moloen 157 besøk 10 poeng
Kjent turmål i Bodø. Lett og oppnåelig Trimpoeng. Moloen var ferdigstilt i 1904, og var Norges første rausmolo. Rett på innsiden av moloen, mot havnebassenget, ligger Småbåthavna, samt brygger for fiskebåter. De første kravene om en molo i Bodø kom på 1880-tallet, da det store sildefiske pågikk i Bodø. Arbeidet, etter mye diskusjoner om blant annet plassering og bygningsmateriale, ble påbegynt i 1892, og arbeidet pågikk i tolv år. Parkering ved molorota.
Moloen i Skivika 177 besøk 10 poeng
Moloen i Skivika er en fin spasertur som passer for de fleste. Ta med deg venner for en fin liten gåtur, eller kanskje ta med litt niste for å nyte.
Mørkvedodden 237 besøk 20 poeng
Dette er et lett og lokalt Trimpoeng ved Mørkvedbukta. Om du bare vil ta deg en liten tur, er dette den perfekte turen. Denne passer for de fleste. For å komme deg dit kjører du riksvei 80 mot Fauske og tar av ved Mørkved (Hundstadsenteret). Herfra kjører du forbi Shell, og hele veien ned til bukta. Det er fine parkeringsforhold her. Videre følger du stien ned til havet. God tur!
Nyholms Skandse 119 besøk 10 poeng
Nyholmen skandse er en skanse i innseilingen til Bodø og ble bygget i 1810 for å beskytte kornlagrene på Hundholmen mot britiske krigsskip under napoleonskrigene.
Fortet var sammen med et fort i Hammerfest de eneste som ble bygget i Nord-Norge. Fra 1814 fikk den svensk-finske handelsmannen Carl Johan Gerss i noen år leie noen av statens hus på Nyholmen og i 1818 fant de hendelsene sted som senere ble kjent som Bodøsaken.
Kystfortet ble nedlagt i 1835 og forfalt raskt før restaureringsarbeidet startet på slutten av 1960-tallet, anlegget har i dag tolv kanoner som er reprodusert og drives av Nyholms Skandses Compagnie.
Nyholmen skandse er Bodøs tusenårssted.
Pallfjellet 150 besøk 40 poeng
Pallfjellet ligger mellom Kvalvika og Linken. Denne turen er kjempefin og man har svært god utsikt til Bodø og Kvalvika. Ta med deg gode venner eller familie for en tur opp her.
Per Karlsatinden 5 besøk 100 poeng
Per Karlsatind er godt synlig fra Bodø og en av de flotte toppene i Falkflågtindan.
Turen starter fra parkeringsplass ved riksvei 17. Fra parkeringsplassen krysser du riksveien og følger denne 20 meter i nordgående retning. Herfra følger du sti oppover Stordalen. Her er det stien tydelig, og lenger opp er det også småvarder.
Oppe på Skyttarbratten får du god utsikt sørover. Herfra følger du stien langs sørsiden av Legdknubben og opp i skaret mellom Per Karlsatind og Legdknubben. Stien er her noe mer uklar, men den skal være grei å følge. Det siste stykket fra skaret og opp til toppen er steinete, og det finnes mange veier å gå. Det enkleste er å holde seg litt på sørsiden av eggen oppover mot toppen.
(info fra ut.no)
Det er mulig å kombinere turen med Legdknubben, Stortind og flere av de andre toppene i Falkflogtindan.
Pinfjellet 99 besøk 20 poeng
Alternativ rute mellom Maskinisten og Vågøyvatnet.
Går du fra "bysida", kan man parkere i Maskinisten.
Ramnfloget Rønvika 61 besøk 10 poeng
Kjent utsiktspunkt i Bodø. Korteste sti går fra Nedre Vollvatrnet, men dette er også et flott punkt å bruke som utgangspunkt for videre tur innover Bodømarka.
Ramnflåget (Tverlandet) 4 besøk 30 poeng
Start ved idrettsplassen. Så kan man følge fotballbanen til pumpehuset. Kryss elva og følg stien rett fram til den gamle håndballbanen. Følg så traktorveien ved enden av banen. Etter rundt 800m, før kraftgata, følger du sti til venstre opp Ramnflåget. Her er det også satt opp turkasse av Tverlandsmarkas venner ved stolpen på toppen :-)
Sjurnakken 21 besøk 30 poeng
Dette er en fin liten tur som passer for hele familien. For å komme deg dit kjører du riksvei 80 mot Fauske, og etter Naurstadhøgda skal det være et lite utstikk til venstre. Her skal det være parkeringsplass.
Skaugtuva 3 besøk 80 poeng
Dette er en flott fjelltur på god sti. Toppen er 626 moh. For å komme deg hit kjører du riksvei 834 mot Kjærringøy og parkerer på Skau for så å følge skilting mot Skaugtuva.
Steigtinden 2 besøk 100 poeng
Steigtind er Bodømarkas nest høyeste topp, og er så mye som 793 moh. Det er nok flere måter å komme seg opp på toppen på, men den vi anbefaler går fra Grendehuset like ved rv834, like nord for Skau sentrum. Her er det en godt merket løype oppover. De siste 200 meterne kan være krevende, men ta deg god tid og pass deg for løse steiner.
Toppen kan være en smule luftig, men utsikten veier opp for dette.
Stikryss ved Dyrlia 89 besøk 20 poeng
Her kan man parkere i Maskinisten. Gå opp til Vågøyvatnet langs "lysløypa" på nordvestsiden av vannet. Etter første lange høyresving i løype, går det stier opp til venstre og opp langs Dyrlia. Stiene er et ypperlig alternativ til bilveien opp til keiservarden. I samme slengen kan du jo utfordre deg selv og ta et til punkt; Løpsfjell eller Keiservarden.
Stikryss ved Svartvatnet 189 besøk 10 poeng
Dette punktet kan du ikke unngå hvis du går opp til keiservarden fra Rønviksiden.
Turisthytta 229 besøk 10 poeng
Turisthytta er er fin plass å dra til for å se hele Bodø by. For å komme deg dit må du til Rønvika. Kommer du kjørende på Kirkeveien tar du av opp Fjellveien. Denne følger du hele veien opp. Herfra kan du gå videre til Linken og Keiservarden, når du først er igang er det jo bare å ta flere poeng. God tur!
Tussvatnet 19 besøk 20 poeng
Tussvatnet er en fin liten tur som passer for alle. Du kjører Soløyvannsveien til du kommer til den gamle hoppbakken på Arlia. Her er det en stor parkeringsplass like ved veien der du kan sette bilen. Du følger veien innover i skogen, fordi hus og hytter ett godt stykke. Etter et godt stykke møter du på en port. Når du har passert porten skal du følge veien inn til venstre. Deretter følger du veien helt til du møter ett vann. Her har du Tussvatnet, og mange muligheter for rasteplasser og hvile før du vender tilbake.
Tuva 17 besøk 20 poeng
Her kan man for eksempel starte turen fra Vanntårnet. Følg den grussatte stien over FV17. Deretter ca 500 m langs samme sti/vei. Populært turmål i Tverklandsområdet. Her er det også satt opp turkasse i regi av Tverlandsmarkas venner :-)
Valnesfossen 2 besøk 20 poeng
Fin familietur på god sti. Kjør av RV 80 inn mot Valnes, parkering på høyre side etter sving og en liten bro over elva.
Vanntårnet 612 besøk 20 poeng
Vanntårnet er en fin liten tur som befinner seg i lysløypenettet rundt Soløyvannet. For å komme deg hit kan du parkere ved Bodin Videregående (avgifter kan forekomme ved parkering), og går opp mot Soløyvannet. Ved Universitet i Nordland treffer du på en lysløype, og herfra følger du skilting.
Vågnakken 14 besøk 40 poeng
Vågnakken er et utmerket turmål for dags- og kveldsturer, med lett tilgjengelighet og flott utsikt. Fra Bodø kjører du ut av byen riksvei 80, passerer Tverlandet. Tar av på en liten stikk vei inn til venstre etter å ha passert veikrysset på Naurstadhøgda. Du vil også se at det står et lite hus med ei høy mast på høyden ved siden av parkeringsplassen.
Vågøyvatnet 189 besøk 30 poeng
Denne posten ligger i et stikryss i østlige ende av Vågøyvatnet. Vågøyvatnet er en fin tur som passer for de fleste. Ta med deg familien og venner. God tur!
Vågøyvatnet 1 160 besøk 15 poeng
Går du fra "bysida", anbefaler vi parkering i maskinisten. Dette punktet finner du ved begynnelsen på Vågøyvatnet på nordvestsiden. Herfra kan du gå videre i lysløypa, eller du kan ta av opp i terrenget og følge stien opp Dyrlia. Der ligger det enda et flott Trimpoeng :-)
Ørnliknubben 4 besøk 40 poeng
Flott tur, litt bratt. Går du videre til Knubben får du utsikt over Falkflaugdalen og Per Karlsa. Kjør av RV80 ved kulpen og første avkjørsel til Valnesvannet, kjør over brua og ta stien opp fra parkeringsplassen.
Øvre Åselivatnet 5 besøk 80 poeng
Turen oppover Åselidalen starter på p-plassen i svingen ca 3 km etter Åselistraumen når man kjører sørover Fv17. Derfra går det rødmerket sti oppover. Går du videre, er Åselihytta neste mål :-)