"Ti på Topp Vinter -se lyst på livet" er en lavterskel turkonkurranse i Bergen som vi ønsker at skal bidra til å styrke samholdet, og å motivere hverandre til å bruke natur og bevegelse til å styrke vår egen helse.

I tillegg til å motivere bergenserne til å komme seg ut på tur ved å presentere turmål som er lette å besøke og krever ingen planlegging, vil vi i denne konkurransen ha fokus på viktigheten av å oppsøke det lille vi får av dagslys her i nord om vinteren. Med denne konkurransen vil vi forsøke å forebygge et svært vanlig problem som mange opplever her i norden, nemlig vinterdepresjon. Det er en tilstand som kan oppstå når man får for lite dagslys og beveger seg for lite. Turmålene våre skal være enkle å besøke, enten i dagslys, eller med hodelykt i mørket.

Hovedmålet vil være å komme seg ut og besøke turmålene. Dette skal være mulig å gjennomføre for de fleste. Terskelen for å komme seg ut skal være lav, og det får vi til gjennom å ha både beskrivelse av tilkomst (inkl. parkeringsmuligheter), beskrivelse av turløype, gps-spor og bilde av turmålet. Her får man all infomasjon man trenger, og det eneste man må gjøre er kle seg etter været, ta med mobilen og komme seg ut på tur. Går du i mørket og skal besøke et turmål uten lysløype så ta med hodelykt.

Dagslys og mosjon er altså en viktig del å bære bedre rustet mot vinterdepresjoner gjennom vinterhalvåret. Det er det slik at selv korte turer i naturen demper stress og bekymringer, og får oss i bedre humør. Det er vitenskapelig bevist at turer i naturen gir lavere blodgjennomstrømmingen i de deler av hjernen som gir størst aktivitet ved bekymringer og tanker, så her er det ingenting å tvile på: kom deg ut på tur!

Vi gir ut 50 GRATISPLASSER til permitterte! Er du permittert fra jobben din og vil være med på tur, ta kontakt med trudi.aaltvedt@bedriftsidretten.no

Konkurransen varer fra 1.desember til 28.februar.

Nyttig informasjon:
-Prisene for deltakelse er 200 kr for voksen og 50 kr for barn.
-Det er mulig å kjøpe bedriftsavtale, da blir stykkprisen lavere.
-Påmelding må skje via Trimpoeng-appen (konkurransen ligger nederst på listen under "finn konkurranse".)
-Man kan velge å delta som enkeltdeltaker eller i lag.

 

God tur fra oss i Bedriftsidretten Vestland!

Se oversikt over alle turmål

Del dine bilder på Instagram med #trimpoeng og #tipaatoppbergen

Mest aktive deltakere de siste syv dagene